Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Horren.com biedt alternatief voor papieren handleiding

Horren.com biedt alternatief voor papieren handleiding
Wie heeft er geen hekel aan: producthandleidingen. Een papiertje met een brei aan tekst, vaak in een bijna onleesbaar klein lettertype en met onduidelijke plaatjes. Bij webwinkel Horren.com gooit men het daarom vanaf nu over een andere boeg. Het bedrijf heeft een modern alternatief ontwikkeld dat instructies veel makkelijker, sneller én leuker moet gaan maken voor klanten.

Horren.com biedt vanaf nu bij alle producten in het assortiment een handleiding met bewegend beeld op je telefoon die je stap voor stap door de instructies heen loodst. Makkelijk, snel, overzichtelijk en voor iedereen te begrijpen. "We hebben het dus niet over bijvoorbeeld een PDF-versie, dit is speciaal voor de mobiele telefoon ontworpen", zegt commercieel directeur Marco Janssen van Horren.com.

"Met alle technologie waar we tegenwoordig over beschikken, lijken producthandleidingen te zijn blijven hangen in de tijd waarin de boekdrukkunst werd uitgevonden. We hebben onszelf de vraag gesteld: hoe zou een producthandleiding er uitzien als die vandaag voor het allereerst zou worden gemaakt?" Het resultaat is een handleiding die je via een QR-code binnen een seconde op je telefoon hebt staan, aanvoelt als een app en die teksten met bewegend beeld combineert. Je volgt de stappen simpelweg door op je scherm te 'swipen' naar de volgende stap.

Samen met het merk Grandeur is Horren.com een jaar bezig geweest met de ontwikkeling. Janssen: "We hebben gezocht naar de juiste vorm en veel getest met ontwerpen om het gebruik zo intuïtief mogelijk te maken. Daarna moest het allemaal gebouwd worden en content worden toegevoegd. Dan heb je het alleen al wat beeld betreft over de productie van meer dan 120 stukjes video. Die moesten ook nog eens slim gecomprimeerd worden zodat ze niet of nauwelijks laadtijd vergen voor de klant, maar er wel goed uitzien. Allemaal flinke uitdagingen."

De introductie van deze nieuwe soort handleiding betekent niet dat de gedrukte handleidingen direct de prullenbak in gaan bij Horren.com. "Dat is nog wat te vroeg, voorlopig bieden we onze klanten beide versies aan", aldus Janssen. "We beseffen dat er ook klanten zijn die nog steeds graag een boekje willen hebben. Maar we volgen natuurlijk wel hoe populair de digitale handleidingen gaan worden. We verwachten dat meer bedrijven deze stap uiteindelijk gaan zetten."

Populaire berichten