Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Wat kunt u doen tegen fruitvliegjes?

Wat kunt u doen tegen fruitvliegjes?
Horgaas is fijn geweven met een maaswijdte van ongeveer 1,3 x 1,3 mm) en weert daarom ook kleine insecten. Fruitvliegjes zijn echter zo klein dat deze toch nog door de gaatjes kunnen komen. Horgaas houdt dus geen fruitvliegjes tegen. Maar hoe kunnen fruitvliegjes dan wel tegengegaan worden?

Fruitvliegjes die in huis aanwezig zijn komen, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, meestal niet van buiten. Omdat horren uiteraard alleen insecten die van buiten komen tegenhouden, hebben deze dus sowieso geen effect op fruitvliegjes omdat die al binnen aanwezig zijn. Maar hoe ontstaan fruitvliegjes? En nog belangrijker: hoe kom je er van af?

Is er rijp fruit aanwezig in huis, of staat de vieze vaat net iets te lang op het aanrecht, dan hangt er binnen de kortste keren een zwerm fruitvliegjes boven. En ze planten zich ook nog eens razendsnel voort, dus dan kan het al gauw een echt probleem worden. Laat etens- en drankresten dus niet staan: was vieze glazen, borden en bestek af of spoel ze in ieder geval alvast even schoon. Ook lege bierflesjes, wijnflessen of PET-flessen zijn ideale broedplekken. Dus spoel ook die om en breng ze weg. Vervang regelmatig de vuilniszak in de afvalemmer.

Vergeet ook niet om het aanrecht, de eettafel en de kookplaat schoon te houden: neem deze regelmatig af met een schone doek. Extra tip: gebruik hiervoor bij voorkeur geen schoonmaakmiddel met een fruitgeur, want daar komen fruitvliegjes juist op af.

Bekijk ook deze pagina van Milieu Centraal over fruitvliegjes.

Populaire berichten