Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Muggen in december, serieus?

Muggen in december, serieus?
In deze periode zijn er relatief veel muggen buiten. Dat komt omdat de winter nog niet heeft doorgezet en er nog geen langdurige vorstperiode is geweest. De soort die momenteel veel wordt gezien is de zogenaamde dansmug.

De dansmug wordt zo genoemd omdat deze lijkt te dansen in het licht, dit doen ze niet om uiting te geven aan hun ritmegevoel, (al lijkt het of ze allemaal op 'smooth criminal' van Michael Jackson dansen) maar waarschijnlijk is dat om het kleine muggenlijfje warm te houden.

De dansmug legt haar eitjes graag in rottend organisch materiaal. Omdat de bomen door de warme nazomer vrij lang in het blad bleven, konden deze muggen ook vrij lang hun eitjes kwijt in de bladeren die van de bomen zijn gevallen. Nu ze uitgekomen zijn kan je de muggen vaak zien dansen in de laaghangende zon.

Hoewel deze muggen dus in enorme aantallen aanwezig zijn is het goede nieuws dat ze niet steken en ook geen huizen binnen dringen. Sterker nog, in  de gemiddelde Nederlandse huiskamer houden deze insecten het niet lang uit. U heeft om deze insecten in de winter te weren dan ook eigenlijk geen horren nodig, al vinden wij die wel heel mooi staan in uw raam. :-)

Populaire berichten