Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Hardnekkige onjuistheden over muggen

Hardnekkige onjuistheden over muggen
Over muggen en muggenbeten gaan nogal wat indianenverhalen de ronde. Zo zouden muggen op licht afkomen en een voorkeur hebben voor zoet bloed. Horren.com zet een aantal van deze hardnekkige onjuistheden op een rijtje zodat u weet hoe het echt zit.

Muggen komen op licht af

Dat muggen op licht afkomen klopt niet. Waarschijnlijk is dit verhaal de wereld ingebracht door mensen die het opviel dat muggen nogal eens in het licht vliegen. De waarheid is dat muggen die in het licht vliegen meer opvallen dan de muggen die in het donker vliegen, in het donker zijn de muggen er wel, je ziet ze alleen niet.

Het gebruik van citronellakaarsen houdt muggen op afstand

Ook dit is niet waar. Muggen laten zich niet afschrikken door geurkaarsen. Wel is bekend dat muggen op zweetgeur afkomen. Het is dus verstandig om als u, bijvoorbeeld na het sporten, flink gezweet heeft even een douche te nemen. Het zal niet alle beten voorkomen maar de mug is niet meer in staat u te vinden op basis van zweet. Helaas komen muggen ook af op koolstofdioxide, en dat zit vooral in de lucht die u uitademt. Een mug die al in uw kamer aanwezig is, zal u hierom bijna altijd weten te vinden.

Een kruisje zetten in de muggenbult bevordert de genezing

Deze tip komt rechtstreeks uit het arsenaal van oma, en hoewel we veel respect hebben voor haar levenservaring, is deze tip toch niet heel waardevol. Door een kruisje in de bult te zetten verdrijft u de jeuk, om deze tijdelijk te vervangen voor (lichte) pijn. Een beetje hetzelfde principe als middeleeuwse tandartsen die de pijn in de mond deden vergeten door een gloeiende staaf tegen de arm van de pati├źnt te houden. Het werkt wel, maar het middel is uiteindelijk misschien wel erger dan de kwaal.

Muggen houden van zoet bloed

Ook dit is onzin. Muggen hebben geen voorkeur voor bloed dat zoeter is, wel lijkt het erop dat muggen een voorkeur hebben voor eiwitrijk bloed. Dit is verklaarbaar omdat muggen juist dit eiwit nodig hebben om gezonde eitjes te produceren.

Je wordt minder gestoken als je alcohol drinkt, of als je rookt

Alcohol drinken heeft geen effect op het aantal keer dat u gestoken wordt. Of u nu geheelonthouder bent of dat u wel een paar glaasje lust, een mug maakt hierin geen onderscheid. Ook het gebruik van andere genotsmiddelen zoals koffie of tabak maken u niet meer of minder aantrekkelijk voor de mug.

Muggen houden niet van hoge tonen

Er zijn verschillende producten op de markt waarvan beweerd wordt dat ze muggen verjagen door gebruik van hoogfrequente tonen. Hoewel dit wel schijnt te werken om overlast van 'hangjongeren' tegen te gaan (er bestaat een apparaat genaamd de Mosquito, die produceert hoogfrequente tonen die alleen jonge mensen kunnen horen) zijn er geen aanwijzingen dat muggen zich laten verjagen door geluid. Het maakt ze niet uit of dat u Ludwig Von Beethoven, Erik Satie, Gerard Joling, Metallica, of helemaal niets opzet, de mug bijt u net zo vaak of net zo weinig als dat ze normaal doet. Hoge tonen (Gerard Joling) of lage tonen (Metallica) hebben hier geen invloed op.

Populaire berichten