"Lente barst los!"

"Lente barst los!"
De (meteorologische) lente is op 1 maart herfstachtig van start gegaan. Veel bewolking en heel veel regen. Voor de komende dagen lijkt het er heel anders uit te gaan zien, als we de weerinstituten mogen geloven. Weeronline jubelt zelfs: "Lente barst los!"

Vanaf zondag gaat de zon flink schijnen en stijgt de temperatuur op sommige plaatsen naar ruim 15 graden, zo laat Weeronline.nl weten in een persbericht. Als de zon volop schijnt kan de temperatuur in de tweede helft van komende week op sommige plaatsen oplopen richting de 20 graden. "Omdat er weinig wind staat zal het echt lenteachtig aanvoelen", meent Weeronline. De nachten blijven overigens wel fris, met lokaal een graadje vorst.

Waar de Nederlandse media enthousiast worden van de vooruitzichten, is men in Vlaanderen voorzichtiger. Daar houdt men het voor de komende dagen op 10 graden aan de kust tot 14 graden in de Kempen. Toch al met al geen slecht vooruitzicht na de donkere dagen waar we in de eerste anderhalve week van maart mee te maken hadden.

Maar let op: ook de insecten gaan genieten van het mooie weer, dus haal de horren weer van zolder en plaats ze in ramen en deuren. Zo komt de lente binnen maar blijven de insecten buiten.

Populaire berichten