Maak kennis met: Mario van Zuidland

Maak kennis met: Mario van Zuidland
Op onze klantenservice zijn we sinds enige tijd met vijf man sterk om al onze klanten snel van goed advies te voorzien op alle vragen over horren. Mario van Zuidland werkt sinds 2017 bij Horren.com en vertelt wat meer over zichzelf.

"Ik heb eigenlijk een dubbelfunctie. In de zomermaanden maak ik deel uit van de klantenservice, en 's winters ben ik vertegenwoordiger voor onze zakelijke afdeling: Horren.com Zakelijk. Dan ben ik op de weg te vinden.

Voordat ik bij Horren.com werkte, was ik werkzaam in een grote meubelzaak. Hier was ik verkoopmedewerker. Daarvoor heb ik een kleine 20 jaar gewerkt in een bekende houthandel. Daar ben ik begonnen als machinaal houtbewerker, waarna ik voorman en later bedrijfsleider werd.

Bij Horren.com werk ik nu in een leuk dynamisch team. Waar we met z'n allen ons voor 200% inzetten om alle bestellingen op tijd bij onze klanten te krijgen. Met name de aftersales vinden wij super belangrijk. Wat ontzettend leuk is, is dat we heel vaak enthousiaste reacties van klanten horen en lezen. Dat is de kers op de taart voor ons werk!

We proberen de wachttijden aan de telefoon en via de mail zo minimaal mogelijk te houden. Niemand vindt het leuk om lang op antwoord te moeten wachten, vandaar dat we nu met maar liefst vijf man sterk zijn zodat we klanten direct te woord kunnen staan. We merken dat dat zeer gewaardeerd wordt.

Het is leuk om producten te verkopen en erover te adviseren. Maar ook bij Horren.com gaat er wel eens iets fout. ;-) Voor mij is het altijd een uitdaging om, als er ergens een probleem is, dit zo goed en snel mogelijk om te buigen naar een goede oplossing en een tevreden klant. Ik moet zeggen dat dit gelukkig in vrijwel alle gevallen lukt."

Deel dit artikel via

Populaire berichten