Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13967 klanten geven ons een 9.5

Muggenoverlast in de winter?

Muggenoverlast in de winter?
Wie aan muggen denkt, denkt waarschijnlijk aan het voorjaar en de zomer. Maar muggen zijn meer en meer zichtbaar in de winter. Volgens bioloog Arnold van der Vliet van de Wageningen University zijn muggen steeds vaker ook in de winter actief. "En dat zal alleen maar toenemen", aldus Van Vliet.

De overlast wordt veroorzaakt door de molestusvariant van de huissteekmug. Die mug blijft bij relatief hogere temperaturen actief. "Hoe warmer de winters, hoe actiever de muggen", zegt Van der Vliet van de Wageningen tegenover RTL Nieuws. "De molestusmug gaat ook in de winter op zoek naar bloed. Hij houdt van zoogdieren en laten wij mensen dat nou toevallig zijn."

Van der Vliet zegt verder dat de mug vooral in de stedelijke gebieden overlast veroorzaakt, omdat het daar warmer is en daardoor de voortplantingssnelheid groter. In steden zijn ook meer vochtige kruipruimtes te vinden dan in andere gebieden. En daar zijn de muggen mee in hun nopjes, want in stilstaand water leggen ze graag hun eitjes.

De mate van overlast hangt deels af van de hoeveelheid water in onze tuinen, aldus Van der Vliet. Met alle potjes en pannetjes met daarin stilstaand water creƫren we de ideale broedplaatsen voor de muggen. Denk daarbij aan onafgedekte vijvers en regentonnen, waarin muggen eitjes leggen.

Populaire berichten