Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13937 klanten geven ons een 9.5

Overlast muggen ook in najaar door warm weer

Overlast muggen ook in najaar door warm weer
De overlast door muggen in het najaar houdt dit jaar veel langer aan dan normaal, blijkt uit metingen van Muggenradar.nl, een project van Wageningen University. Concrete aantallen zegt de universiteit niet te kunnen geven, . De meldingen komen echter nog steeds uit alle delen van Nederland, laat muggenexpert Bart Knols weten.

De oorzaak van de aanhoudende overlast is het extreem zachte weer dit najaar, zegt Knols. "De mannetjes sterven doorgaans voor de winter", legt hij uit. "Maar de vrouwtjes zijn nog niet in winterslaap, wat normaal wel het geval is in november."

Net als 's zomers ervaren mensen die overlast vooral in de buurt van water wonen, stelt de wetenschapper. Er is geen speciale muggensoort die er in de tellingen bovenuit steekt. Over de hele linie blijven de muggen langer actief.

Nederland is niet het enige land dat last heeft van de muggenproblemen. In Europa zijn dit jaar al tweeduizend gevallen van het westnijlvirus gemeld, een tropische infectieziekte die tot voor kort niet in Europa voorkwam. In totaal 171 mensen zijn aan het virus overleden.

Gezien de toenemende temperatuur is het heel reëel om aan te nemen dat de problemen met muggen de komende jaren alleen maar toenemen, aldus Wageningen University.

Populaire berichten