Smeltende paaseieren in aantocht

Smeltende paaseieren in aantocht
De aankomende Paasdagen gaan - voor zover het er nu naar uitziet - zeer warm verlopen voor de tijd van het jaar. De maxima liggen volgens de weerbureau's tussen de 20 en 22 graden, en de zon maakt overuren. De lente gaat nu echt van start.

"De kans is groot dat Pasen een plekje in de top-10 van warmste paasdagen ooit gemeten weet te bemachtigen" laat Weeronline weten. Dat is nogal een contrast met afgelopen weekend toen sneeuwbuien over het land trokken en de temperaturen (soms ruim) onder de tien graden bleven steken. Tijdens buien daalde het kwik zelf tot bijna het vriespunt. Hoe anders wordt dat dit weekend: veel zon, weinig wolken, en hier en daar kans op smeltende paaseieren!

Sommige weermodellen berekenen dat maandag, Tweede Paasdag, zomerse temperaturen van 25 graden worden aangetikt. Dat zou uitzonderlijk zijn. Alleen in 2011 verliep één van de paasdagen zomers warm. Tijdens de Eerste Paasdag van 24 april van dat jaar werd het 26,0 graden. De kans is in ieder geval groot dat de temperaturen ruim boven het gemiddelde uitkomen. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar 13 tot 16 graden.

Zonaanbidders hoeven niet tot het weekend te wachten. Ook in de aanloop naar Pasen staat vrij zonnig en warm weer in het verschiet. De komende dagen stijgt de temperatuur. Vrijdag kan het 20 tot 23 graden worden en het blijft volgens Weeronline overal droog.

Populaire berichten