Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Veel muggen door hogere temperaturen en vochtig weer

Veel muggen door hogere temperaturen en vochtig weer
Weerplaza verwacht de komende tijd een flinke toename van de prikgrage insecten. Het wordt namelijk de komende dagen warm en vochtig, en dat zijn ideale omstandigheden voor muggen. Dat meldt Nu.nl.

De afgelopen tijd waren de muggen al helemaal in hun element, want het was al heerlijk weer. Het heeft even geduurd dit jaar, maar de eerste officiƫle dag met twintig graden was vorige week een feit. Tegelijkertijd regende het regelmatig, en die combinatie is voor muggen perfect.

Door de regen blijft er water staan op platte daken, in emmers en op andere oppervlakken waar het water niet weg kan zakken in de bodem. Stilstaand water dat niet te diep is, is ideaal voor muggen om er hun eitjes in te leggen.

Weerplaza meldt aan Nu.nl dat het vochtige en warme weer de komende week lijkt aan te houden, en dan is kans groot dat de hoeveelheid muggen flink zal toenemen. Het is normaal dat muggen rond deze tijd van het jaar actief worden. Het vervelendste moment komt echter nog: de muggenactiviteit piekt meestal in augustus. Om ervoor te zorgen dat de beestjes uit huis blijven, raadt Weerplaza aan horren te plaatsen voor ramen en deuren.

Populaire berichten