Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
14266 klanten geven ons een 9.5

Welk gaas kiest u in uw hor?

Welk gaas kiest u in uw hor?
Bij Horren.com kunt u kiezen uit verschillende soorten gaas. In deze blog zetten we uiteen welke soorten dat zijn en voor welke situatie deze zijn bedoeld.


Standaard zwart gaas en standaard grijs gaas

Dit is het standaard gaas waarmee de horren worden uitgevoerd. Dit gaas is fijnmazig zodat insecten er natuurlijk niet door kunnen komen. Het zwarte gaas is iets beter doorkijkbaar dan het grijze gaas. Dit komt omdat de kleur zwart meer licht absorbeert dan de kleur grijs, hoe meer het licht wordt geabsorbeerd hoe beter doorkijkbaar het gaas is.


Geplisseerd gaas

Dit is speciaal gevouwen gaas dat wordt gebruikt in de pliss├ę hordeuren. Ook dit gaas is verkrijgbaar in zwart en grijs en ook hiervoor geldt dat het zwarte gaas iets beter doorkijkbaar is dan het grijze gaas.


Gaas voor de rolhorren

Bij rolhorren RO-100 en de RO-50 kunt u kiezen uit zwart gaas en grijs gaas. Bij de RO-100 is er verder de keuze uit standaardgaas en extra transparant gaas. Bij extra transparant gaas wordt iets smaller draad gebruikt zodat er meer licht door de hor naar binnen valt. Het extra transparante gaas is echter even sterk als het standaardgaas.

We raden extra transparant gaas voornamelijk aan voor grote ramen, of als u het belangrijk vindt dat u goed door het raam naar buiten kunt kijken. Ook de locatie van het raam is een overweging: wordt er veel door het raam naar buiten gekeken? In een slaapkamer is het waarschijnlijk iets minder belangrijk. Extra transparant gaas heeft dan geen meerwaarde, en u kunt zich in dat geval de meerprijs hiervan besparen.


Gaas voor inzethorren en voorzethorren

Gaas voor inzethorren en voorzethorren is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs. Verder heeft u de keuze uit diverse soorten gaas met ieder verschillende eigenschappen. Er is standaardgaas, extra transparant gaas, extra sterk huisdierengaas en pollenwerend gaas. Het huisdierengaas heeft een extra kunststof coating rondom de gaasdraad zodat het bestand is tegen scherpe katten- en hondennagels.


Pollenwerend gaas

Het pollenwerende gaas raden we aan als u of iemand in uw huishouden veel last heeft van hooikoorts. Het gecertificeerde pollenwerende  gaas is veel fijner geweven dan de andere gaassoorten zodat gras- en boompollen vrijwel volledig tegen gehouden worden. Omdat het gaas fijner geweven is, is het ook minder licht- en luchtdoorlatend dan ander gaas. Om deze reden raden we het pollenwerende gaas dan ook echt alleen aan bij hooikoortsklachten. In andere gevallen heeft dit gaas geen voordelen ten opzichte van andere soorten gaas.

Wist u dat u van alle gaassoorten een gratis sample kunt aanvragen? Als u onderaan onze homepagina op de banner drukt met de tekst "Beoordeel ons gaas en kleuren", dan kunt u aangeven van welk gaas of van welke profielkleur van de hor u een sample wilt ontvangen, dan sturen wij het u gratis toe. Zo kunt u zelf zien en ervaren welk gaas in uw situatie het best is.

Kimt geeft in deze video meer informatie over de verschillende gaassoorten.

Populaire berichten