Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13967 klanten geven ons een 9.5

Hoe maak je het horgaas schoon?

Hoe maak je het horgaas schoon?
Eén van de meest gestelde vragen die we krijgen is: hoe houd (of maak) ik het gaas van een raamhor of een hordeur schoon? Het antwoord is simpel: met een vochtige doek of vochtige zachte borstel met lauw tot warm water kunt u het gaas eenvoudig reinigen. Gebruik echter geen schoonmaakmiddelen!

Horrengaas en schoonmaakmiddelen gaan vaak niet goed samen, en erger nog, kan leiden tot shade aan het gaas. De chemicaliën in een schoonmaakmiddel kunnen er voor zorgen dat het gaas als het ware oplost. Dus het water zeker niet vermengen met schoonmaakmiddel. Er zijn twee uitzonderingen: het gaas van de horlamellen MA-100 (de professionele versie van de horlamellen) en het extra sterke huisdierengaas hebben een extra coatlaag die wel bestand is tegen schoonmaakmiddel. Dat is ook de reden waarom de horlamellen MA-100 veel gebruikt worden in de horeca, bijvoorbeeld in keukens van restaurants. Daar kan er nogal eens wat vet op de horlamellen komen.

Bij plissé hordeuren is het eventueel ook mogelijk om het horgaas met een stofzuiger te ontdoen van pluisjes en vuil. Gebruik een kleine zuigmond om beweeg van boven naar beneden door de vouwen van het gaas. Doe dit wel voorzichtig, het is niet de bedoeling dat het gaas opgezogen wordt. ;-)

Populaire berichten