Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13937 klanten geven ons een 9.5

​Hordeuren op maat: goed en goedkoop

​Hordeuren op maat: goed en goedkoop
Er zijn allerlei soorten hordeuren, zoals plissé hordeuren (ook wel plisséhordeuren of plissé deuren genoemd), rolhordeuren en scharnierende hordeuren. Via de grootste online horrenwinkel Horren.com verkopen we horproducten, waar hordeuren uiteraard een belangrijk deel van uitmaken. We leggen u graag in een notendop het verschil uit tussen de verschillende hordeuren.

Plissé hordeuren

Plissé hordeuren (ook wel plisséhordeuren of plissé deuren genoemd) zijn de meest populaire hordeuren op de Nederlandse en Belgische markt. Deze hordeur is ontwikkeld in Japan en was direct een groot succes in Nederland vanwege het grote bedieningsgemak, de stijlvolle uitstraling en de enorm sterke constructie waardoor deze hordeur vele jaren meegaat. De prijs is hoger dan bij andere soorten hordeuren (zoals rolhordeuren) maar dat komt dan ook tot uiting in het gebruik en de duurzaamheid. Op deze website vindt u meer informatie over plissé hordeuren.

Rolhordeuren

Rolhordeuren waren in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw populair in Nederland en België, maar zijn snel in populariteit gedaald vanwege de opkomst van de plissé hordeuren. Een nadeel van een rolhordeur kan zijn dat er een geleider op de vloer wordt aangebracht. Dit kan een obstakel vormen bij het naar binnen en buiten lopen. Bovendien kan er zand, stof en vuil in de geleider komen waardoor het gaas op den duur minder soepel door de geleider beweegt of ergens blijft haken. Ook het gebruik van een magneet voor de sluiting kan voor irritatie zorgen, zeker wanneer de magneet na verloop van tijd aangetast wordt door roest en daardoor minder goed z’n werk doet (de hordeur kan dan bijvoorbeeld spontaan open schieten). Deze nadelen zijn bij een plissé hordeur niet aanwezig omdat deze geen magneet nodig heeft om te sluiten en op de vloer (of drempel) geen geleider wordt geplaatst maar een heel plat stripje dat geen obstakel vormt en waar geen vuil of stof in kan komen.

Scharnierende hordeuren

Verder is er ook nog de scharnierende hordeur. Deze wordt niet vaak meer gebruikt, maar kan wel handig zijn bij bijvoorbeeld huisdieren. De hordeur kan namelijk voorzien worden van extra sterk huisdierengaas dat bestand is tegen honden- en kattennagels waardoor huisdieren die niet naar buiten mogen geen mogelijkheid hebben om het gaas kapot te krabben. Ook pollenwerend gaas is mogelijk. Dit gaastype houdt pollen tegen, wat aangenaam is voor mensen die last hebben van hooikoorts. Scharnierende hordeuren staan erom bekend dat ze zeer lang mee gaan (indien door de fabrikant op maat geleverd, de kwaliteit van bouwpakketten kan erg variëren).

Populaire berichten