Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13970 klanten geven ons een 9.5

​Hordeuren of horlamellen, het verschil

​Hordeuren of horlamellen, het verschil
Wanneer is een hordeur de beste oplossing om muggen, vliegen, wespen en andere vliegende lastposten buiten de deur te houden, en wanneer zijn horlamellen een betere oplossing? Hoewel beide oplossingen in principe hetzelfde doel dienen zijn er enkele duidelijke verschillen.

Heeft u huisdieren die regelmatig naar binnen en buiten (moeten kunnen) lopen? In dat geval zijn horlamellen waarschijnlijk de beste oplossing. Met horlamellen kunnen honden en katten zonder obstakel heen en weer lopen, terwijl hordeuren altijd moeten worden geopend en gesloten. Let bij de aanschaf van horlamellen wel op dat de kwaliteit in orde is. Niet al het aanbod van horlamellen (zeker de goedkopere versies) is even goed van kwaliteit. Zo kunnen de verzwaringsplaten aan de onderzijde, die de horlamellen op hun plaats houden, er soms makkelijk van de lamellenstrips afvallen en het gebeurt zelfs dat de lamellen niet zijn gemaakt van horgaas maar van vitragestof (dat goedkoper is voor de productie).

Horlamellen zijn over het algemeen wel wat minder fijn in gebruik ten opzichte van een hordeur en zijn niet voor elke deurmaat geschikt. Omdat de horlamellen iets vanaf de vloer of drempel hangen (zodat u er niet over struikelt) beschermen horlamellen niet tegen kruipende of zeer laag vliegende insecten, die kunnen onder de horlamellen door naar binnen. Ook worden horlamellen meestal op het kozijn geschroefd, iets wat bij kunststof of aluminium over het algemeen minder gewenst is. Er zijn echter aanbieders die horlamellen hebben met fixatietape waarmee ze vastgeplakt kunnen worden tegen het kozijn. Het voordeel daarvan is dat u niet in uw (kunststof of aluminium) kozijn hoeft te schroeven.

Hordeuren zijn in het algemeen wat duurder maar gebruiksvriendelijker, met name de plissé hordeuren. En in het geval van een plissé hordeur is het gaas – in tegenstelling tot horlamellen – niet te zien omdat het gaas opgesloten zit in de aluminium gaascassette. U hoeft dan dus niet tegen gaas aan te kijken als u er geen gebruik van maakt. Plissé hordeuren zijn bovendien voor grotere deuropeningen geschikt, inclusief dubbele deuren waarvoor dubbele plissé hordeuren beschikbaar zijn. Ook bij plissé hordeuren zijn er aanbieders die deze hordeuren uit kunnen voeren met fixatietape (multi-powertape) waardoor, net zoals bij de horlamellen, geen schroeven te worden gebruikt bij de plaatsing. Dat is vooral bij kunststof en aluminium kozijnen een voordeel.

Populaire berichten