Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13936 klanten geven ons een 9.5

Horren die pollen weren: feit of fictie?

Horren die pollen weren: feit of fictie?
Horren zijn in eerste instantie bedoeld als insectenwering. Er zijn echter ook andere gaassoorten verkrijgbaar, zoals extra sterk huisdierengaas (petscreen) en pollenwerend gaas. We krijgen regelmatig de vraag: houdt pollenwerend horrengaas écht pollen tegen?

Pollenwerend gaas wordt ook 'gaas' genoemd, maar het productieproces van pollenwerend gaas is totaal verschillend van 'gewoon' horrengaas. Soms wordt beweerd dat standaardgaas pollen tegenhoudt. Hoewel dat strikt genomen klopt, is het wel een beetje misleidend, want het houdt slechts 2-3 procent van de pollen tegen. Voor iemand met een allergie zal gewoon gaas dus niet helpen om de gevolgen van de allergie te voorkomen, aangezien bijna alle pollen gewoon naar binnen komen.

Pollengaas houdt veel meer pollen tegen, meer dan 97%. Hoewel ook pollenwerend gaas niet álle pollen weert, werkt het wel vele malen beter dan standaardgaas. Dit is wetenschappelijk onderzocht, en het rapport hierover is bij Horren.com op te vragen. Wel laat pollenwerend gaas iets minder lucht door omdat de gaatjes een stuk kleiner zijn dan normaal. Horren die voorzien kunnen worden van pollenwerend gaas zijn scharnierende hordeuren, inzethorren en scharnierende raamhorren (voorzethorren).

Nog wel een tip: als u een hor gebruikt met pollenwerend gaas, zorg er dan voor dat in de ruimte geen ramen of deuren (zowel binnen- als buitendeuren) open staan. Anders kunnen pollen via een andere weg toch nog in de kamer komen en is het beoogde effect weg. Pollenwerend gaas bevelen we dan ook vooral aan voor slaapkamers waar de deur van de kamer bijna altijd dicht kan blijven.

Populaire berichten