Plissé hordeur: de originele met Japans patent

Plissé hordeur: de originele met Japans patent
Plissé hordeuren zijn er in verschillende varianten, en we krijgen veel vragen van klanten die door de bomen het bos niet meer zien. Begrijpelijk, want bijna iedereen (inclusief wijzelf :-)) zegt de 'echte' plissé hordeur te verkopen. Maar 'echt' is niet altijd 'echt'. Een uitleg.

De plissé hordeur, ook wel plissédeur of plissé vouwhordeur genoemd, is een Japanse uitvinding. De hordeur is zo ingenieus ontworpen, en de onderdelen zijn zo perfect op elkaar afgestemd, dat de plissé hordeur direct een grote hit was. Met name in Europa vond de plissé hordeur direct al een enorme aftrek. In Nederland groeide de plisséhordeur in 'no time' uit tot de meest verkochte hordeur.

Andere partijen zagen dit ook, alleen konden zij vanwege de vele patenten op een groot aantal onderdelen van de plisséhordeur geen gebruik maken van deze uitvinding. Er zijn toen diverse alternatieven bedacht die deze patenten omzeilen. Omdat bij deze alternatieven geen originele onderdelen kunnen worden toegepast en de gebruikservaring daarom niet altijd optimaal is, zijn deze alternatieven nooit een groot succes geworden.

Als u een plissé hordeur wilt kopen, let dan dus goed op of het de 'echte' hordeur met Japans patent betreft. Dan zit u altijd goed.

Populaire berichten