Hor voor dakraam

Dakramen hebben vanwege de vaak iets afwijkende constructie speciale aandacht nodig als het om horren gaat. De rolhorren RO-50 en RO-100 van Grandeur zijn beide uitstekend geschikt voor dakramen, als er rond de opening voldoende vlakke ruimte is om de rolhor tegen te bevestigen. Informatie is hieronder te vinden in de veelgestelde vragen, en op de productpagina's van de rolhorren.

info icoon Hoge kwaliteit horren voor uw dakraam

Rolhor RO-100

Op maat en kant-en-klaar
 • Geschikt voor draairamen en dakramen
 • Luxe sluitsysteem
 • Meerdere typen gaas beschikbaar
 • Binnen 8 werkdagen in huis

Rolhor RO-50

Op maat en kant-en-klaar
 • Geschikt voor draairamen en dakramen
 • Extra smal gaassysteem
 • Binnen 8 werkdagen in huis

Hor voor een dakraam

Heeft u van uw zolder een slaap- of werkkamer gemaakt? In dat geval is een hor voor uw dakraam onmisbaar. Het helpt u te voorkomen dat u met name in de zomermaanden last krijgt van muggen, vliegen en soortgelijk ongedierte. Met een hor kunt u de ruimte laten ventileren. Horren.com biedt diverse soorten raamhorren aan. Specifiek voor dakramen is een rolhor vaak de beste oplossing!

Tip: kijk ook eens naar onze andere modellen raamhorren, wanneer u naast een dakraam meerdere ramen in huis van een passende hor wilt voorzien.

Geschikte hor voor een dakraam

Een dakraam heeft een ietwat afwijkende constructie ten opzichte van een regulier raamkozijn. Een type raamhor dat meestal geschikt is voor een Velux dakraam, Fakro dakraam en veel andere merken dakramen is een rolhor. Het voordeel van een rolhor is dat deze stevig aan weerszijden van het raam gemonteerd wordt waar het gaas tussen heen en weer schuift en op spanning wordt gehouden door een trekveer. Op deze manier wordt voorkomen dat de raamhor naar voren hangt, wat het voor ongedierte mogelijk zou maken om bij uw woning naar binnen te vliegen. U kunt de raamhor voor het dakraam eenvoudig schoonmaken. Daarbij zijn de horren onderhoudsvrij.

Dakraam horren van een hoge kwaliteit

Horren.com verzekert u van een hoge kwaliteit, wanneer u voor één van onze raamhorren kiest. De rolhor RO-100 en de rolhor RO-50 zijn zeer geschikt voor het gebruik bij een dakraam. Het model rolhor RO-100 heeft een luxe sluitsysteem, wat het sluiten en openen van de hor zeer comfortabel maakt. Tevens heeft u bij dit model de keuze uit verschillende soorten gaas. Kies voor extra transparant gaas, om de rolhor voor uw dakraam nauwelijks op te laten vallen. Wel zo mooi! De raamhorren die u in ons assortiment vindt zijn allen 100% windvast en daarbij weerbestendig. Hoewel het bij stormachtig weer altijd aan te raden is om rolhorren niet te gebruiken, zijn onze rolhorren bij reguliere weersomstandigheden, ook als het iets harder waait, windvast: het horgaas zal niet zomaar uit de geleiders los komen.

Rolhor voor dakraam op maat bestellen

Niet alleen biedt Horren.com u de keuze uit verschillende soorten gaas bij de aankoop van een hor voor uw dakraam. Standaard ontwikkelen we de raamhorren voor uw dakraam op maat, gebaseerd op de door u ingevoerde afmetingen van de raamopening. Bekijk de handige instructievideo op onze website hoe u de raamopening opmeet om een goed passende rolhor op maat te bestellen. Blijkt de raamhor achteraf toch niet te passen? Geen probleem! Bij standaardkleuren kunt u de hor eenvoudig omruilen voor een ander formaat raamhor.

Twijfelt u nog over het type hor dat geschikt is voor uw dakraam? Maak dan gebruik van de keuzehulp op onze website. De keuzehulp helpt u stapsgewijs een keuze te maken uit de verschillende soorten raamhorren die we u aanbieden. Wilt u meer informatie over een specifiek model raamhor voor dakramen? Neem in dat geval eens vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs staan klaar om u verder te helpen!

Veelgestelde vragen over horren voor een dakraam

Niet elke hor is geschikt voor dakramen. De rolhor RO-50 en RO-100 zijn speciaal bedoeld voor plaatsing bij dakramen, indien het dakraam minimaal 20 cm verdiept ligt en er rondom de opening minimaal 2 cm vrije en vlakke ruimte is om de rolhor tegen de betimmering te monteren. Het gaas van de rolhorren RO-50 en RO-100 zakt niet uit, ook niet als de hor schuin wordt geplaatst.
Met zowel de rolhor RO-50 als de rolhor RO-100 heeft u hoge kwaliteit in handen, hier zit dus geen verschil in. De rolhor RO-50 is met een dikte van 3,1 cm wel wat slanker dan de RO-100 (die 4,2 cm dik is) en heeft daarom ook wat smallere handgrepen. De handgrepen van de rolhor RO-100 zijn groter en daarom ook wat comfortabeler, en de RO-100 kan doordat deze wat groter is gebruikt worden voor bredere en hogere dakramen (tot wel 250 cm breed en 250 cm hoog). De horren zijn windvast, volledig weerbestendig, makkelijk schoon te houden en onderhoudsvrij.
Bij een dakraam is inderdaad meestal geen vensterbank aanwezig. Wij leveren de rolhor echter met een borstelrand aan de achterzijde, zodat de hor alsnog volledig afsluit tegen de betimmering van het dak. Insecten hebben dus geen kans om alsnog aan de onderzijde voorbij de hor naar binnen te glippen.
We raden normaal gesproken aan om een rolhor bij een dakraam niet in de opening te plaatsen. Als u het dakraam wilt openen als de rolhor in de opening is gemonteerd, dan is de kans groot dat het raam tegen de zijgeleiders en/of de gaascassette van de rolhor komt en daardoor niet verder open kan. Ons advies is bij een dakraam om de rolhor tegen de betimmering van het schuine dak te monteren.
Omdat het dakraam verdiept ligt in het dak, kan het raam nog steeds een stukje open (op luchtstand) als de hor in gebruik is. Het dakraam steekt dan niet voorbij de opening, waardoor het raam niet tegen de hor komt. De hor heeft dus geen last van het raam. Als de rolhor niet in gebruik is, dan kunt u het dakraam uiteraard volledig openen.
Op de productpagina's van de rolhorren RO-50 en de RO-100 is uitgebreide informatie te vinden, inclusief specificaties, meet- en montagevideo's en andere nuttige informatie. Mocht u geen antwoord op uw vraag vinden, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Plus- en minpunten

 • Op maat en kant-en-klaar
 • Volledig weerbestendig
 • 100% windvast
 • Zeer geschikt voor dakramen
 • Gaas zakt niet uit
 • Met borstelafsluiting
 • Makkelijk schoon te houden
 • Onderhoudsvrij
 • Niet voor zeer smalle ramen
 • Niet tussen kozijn mogelijk
Heeft u vragen?
Bel onze specialisten,
we helpen u graag!

NL: 0118 491681
BE: 03 8084410
Alle contactmogelijkheden
De service van Horren.com
 • Snel in huis, gratis geleverd
 • Wij leveren ook 's avonds
 • 3 jaar volledige garantie
 • Horren passen niet? Omruilen kan!
 • Aflevertijdstip via SMS
 • Bekijk alle voordelen
Kim
Kim