Advies nodig? NL:0118 491681 BE:03 8084410
Razendsnel en gratis geleverd
Past niet? Wij ruilen maatwerk om!
13965 klanten geven ons een 9.5

Warm weer: ramen en deuren open

Warm weer: ramen en deuren open
Het heeft even geduurd, maar de zomer is nu echt in volle vaart van start gegaan. De komende dagen worden zelfs temperaturen van (ver) boven de 30 graden verwacht. Tijd om maatregelen te nemen om van de zomer te genieten in plaats van er last van te hebben. Vandaar nu: horren extra snel in huis!

Wie deuren en ramen wil open zetten doet er goed aan om deze te voorzien van horren. De frisse lucht komt naar binnen, beestjes blijven buiten. Zo hoort het. Maar welke hor is voor welk raam of welke deur geschikt? We hebben op de website hiervoor een handige keuzegulp waarmee u in een paar stappen weet welk horsysteem voor uw kozijn het mest geschikt is.

Voor deuren is plissé hordeur (ook wel plisséhordeur, plissédeur of plissé vouwhordeur genoemd) een veelgebruikte hordeur. Het voordeel van de plissé hordeur is dat deze niet terugklapt naar de zijkant van het kozijn (zoals bij rolhordeuren wel vaak het geval is) maar op elke gewenste stand blijft staan. Bovendien heeft de plissé hordeur een hele platte onderstrip voor de geleiding nodig, waar gewoon op gelopen mag worden. De onderstrip vormt dus geen obstakel en is zelfs geschikt voor rolstoelgebruikers. Het allermooiste van deze hordeur is nog wel dat deze zeer gebruiksvriendelijk is, zelfs voor kleine kinderen.

De in Nederland en België veel gebruikte draai-kiepramen (ook wel kiep-kantelramen genoemd) kunnen worden voorzien van inzethorren. Een inzethor is speciaal gemaakt voor dit type raam, met als groot pluspunt dat een inzethor geplaatst kan worden zonder gereedschap en er dus ook niet in uw kozijn geschroefd hoeft te worden. Inzethorren zijn dan ook de meest gebruikte horren voor draai-kiepramen. De inzethor is zowel geschikt voor zowel kunststof als voor de meeste houten en aluminium draai-kiepramen.

Voor naar buiten draaiende ramen komt al snel een raamrolhor in beeld. U ziet het horgaas van raamrolhorren alleen als u de rolhor ook echt gebruikt. Zo niet dan zit het gaas opgerold in de aluminium gaascassette en is het dus niet te zien. De raamrolhor RO-100 is een professionele rolhor die we aanbieden voor een superprijs. De prijs van deze rolhor is uniek en zelfs lager dan veel andere rolhorren in een minder hoog assortiment. Met de rolhor RO-100 weet u zeker dat u veel plezier gaat beleven aan het weren van insecten.

Is dat alles? Nee, zeker niet. Er zijn nog meer horsystemen zoals scharnierende hordeuren, horlamellen en voorzethorren. Ziet u geen bomen door het bos? Gebruik de keuzehulp linksboven op de pagina en u weet binnen 1 minuut welke hor u nodig heeft. Of neem contact met ons op, we zijn u dan graag van dienst met uitleg en informatie!

Populaire berichten