Extra zekerheid: onze omruilservice

Klantenservice

Kim - medewerker Horren.com

Kunnen wij u helpen? Vraag het onze specialisten

Neem contact op

Onze medewerkers zitten voor u klaar

Maatwerkproducten die u via internet koopt kunt u normaal gesproken niet omruilen, omdat ze specifiek volgens uw wensen worden geproduceerd. Gelukkig loopt u bij Horren.com geen risico, want Horren.com biedt een unieke omruilservice op maatwerk!

Gratis nieuwe horren

Mocht u onverhoopt een fout maken in de maat waardoor de horren niet passen, dan stuurt Horren.com eenmalig gratis nieuwe horren! We kunnen zelfs de niet passende horren bij u laten ophalen wanneer de nieuwe worden geleverd (met uitzondering van de Waddeneilanden). Alleen het retour sturen of op laten halen van de niet passende horren is voor eigen rekening. De vervoerder waar wij mee werken is gespecialiseerd in vervoer van grotere en kwetsbare producten, de kosten van het ophalen zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht. Het is per bestelling mogelijk om tot en met 4 producten te laten omruilen.

Omruilen mogelijk bij vrijwel alle producten

Omruilen is eenmalig mogelijk bij alle producten in ons assortiment, met uitzondering van de scharnierende hordeur CA-100, de horlamellen MA-100 en bij niet-standaardkleuren (kleuren met een langere levertijd). Per bestelling kunnen maximaal 4 producten worden omgeruild. De levertijd van omruilingen kunnen enkele werkdagen langer zijn dan reguliere bestellingen.

Wilt u gebruik maken van de omruilservice? Neemt u dan contact met ons op. Dat kan tot 30 dagen na levering.